Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер направи над 100 обиколки на Фиорано с SF71H

Льоклер направи над 100 обиколки на Фиорано с SF71H

3395
0

Шарл Льоклер се върна зад волана на болид от Формула 1 44 дни след финалната надпревара за сезон 2020 – Гран при на Абу Даби. Роденият в Монако пилот изкара Ферари SF71H – болидът, с който Скудерията се състезава през 2018 г. – в 9:30 часа сутринта. 23-тригодишният пилот направи над 100 обиколки на пистата Фиорано. Работата му бе съсредоточена върху тренировъчни стартове и някои допълнителни задачи преди да дойде време за същинските предсезонни тестове. Изпитанията преди сезон 2021 ще са в средата на март в Бахрейн, където ще се състои и първият старт за състезателната година.

„Беше страхотно да седна пак в болид, всъщност беше брилянтно! Да видя отново механиците си, да сложа състезателния екип, да направя рутинната си загрявка, да сложа каската и най-накрая да се кача в колата и да тръгна… Звукът на един двигател Ферари винаги е магия“, коментира Льоклер.

„Денят бе просто перфектен и свършихме цялата планирана програма. Беше истинско удоволствие за мен! Сега предавам щафетата на Карлос [Сайнц] и му желая късмет утре.“

Сайнц от вчера е на пистата Фиорано и наблюдава работата на Ферари. Испанецът утре ще седне за първи път зад волана на болид на Скудерията. Той ще работи и в четвъртък сутринта преди да предаде колата на Мик Шумахер за следобедната част от теста на 28 януари.