Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер направи тестове на 18-цоловите гуми на Херес

Льоклер направи тестове на 18-цоловите гуми на Херес

4499
0
Пирели 18-цолови гуми за 2021
снимка: Пирели

Шарл Льоклер с Ферари направи първите за година тестове на 18-цоловите гуми на Пирели. Това се случи в събота на пистата Херес в Испания. 18-инчовите продукти на италианския доставчик ще бъдат въведени в спорта от следващата година.

Началото на изпитанията се забави заради мъгла. След това пилотът от Монако навъртя общо 130 обиколки зад волана на модифицирана версия на болида SF90, която да е по-близка до колите според правилата за 2021 г., изискващи по-опростени крила и аеродинамика.

През годината ще бъдат направени общо 18 тестови дни на 8 различни писти, като в тях ще участват всички отбори. Всеки тим ще има по 2 дни тестове на суха писта. А водещите 3 отбора – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, ще имат и допълнителни дни за изпитания на гумите на Пирели за мокро.

Именно на изкуствено намокрена писта ще бъде следващият втори за годината тест. Той ще се състои на 5 март на пистата Фиорано в Италия и отново ще бъде с автомобила на Ферари.

Колата на Скудерията за новия сезон пък може се казва SF1000. Това твърдят медии в Италия. Причината е, че през новия сезон Ферари ще отбележи своя старт №1000 във Формула 1. До момента тимът има 991 състезания. Колата ще бъде представена във вторник от 19:30 часа българско време в Реджо Емилия.