Начало Избрани Льоклер не се притеснява от катастрофата в FP2

Льоклер не се притеснява от катастрофата в FP2

1787
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер не се притеснява от катастрофата във втората свободна тренировка за Гран при на Мексико. Пилотът на Ферари призна грешката си, но въпреки това е уверен, че това няма да повлияе на остатъка от уикенда.

Льоклер загуби контрола над своя автомобил Ферари F1-75. Това се случи малко повече от половин час след началото на FP2 на пистата  Аутодромо Ерманос Родригес. Монегаскът допусна грешка в участъка между седми и осми завой. След това той се завъртя и удари в предпазните ограждения. Льоклер повреди задната част на своя болид и приключи участието си в сесията.

Въпреки тежкия инцидент, Льоклер остава оптимист за шансовете си за добър резултат в квалификацията и състезанието в Мексико. Състезателят на Ферари даде второ време в FP1 и бе зад съотборника си Карлос Сайнц.

„Честно казано, усещането е добро. Имахме доста лош късмет в FP1. От моя страна имах спукана гума на излизане от пистата, така че нямаше как да направя много обиколки. Въпреки това бях доволен от автомобила, въпреки ограничения пробег“, сподели Льоклер.

„В FP2 темпото [беше] същото в кратките серии. След това загубих задницата в началото на сериите с високо ниво на гориво. Поради това направих ограничен брой обиколки. Признавам, че това грешката беше изцяло моя. Вярвам, че това няма да навреди на остатъка от уикенда тук.“

„Опитахме нещо ново по моя автомобил, което не ми хареса особено. Не бях толкова спокоен с колата, колкото в FP1. Знам какво да направя днес и съм уверен, че представянето ще е налице“, добави Льоклер.

Пилотът на Ферари не се притеснява за поражения в двигателя на своята кола след удара в загражданията.

„Не мисля, че този удар ще ни компрометира. Сега имаме достатъчно [части], благодарение на всички наказания, които сме имали в миналото. Би трябвало всичко да е добре“, допълни Шарл Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц се прицели във втори пореден полпозишън от началото на сезон 2022 в F1. Испанецът даде най-добро време в първата тренировка в Мексико Сити и остана осми в FP2.

„FP1 премина добре по план. След това направихме доста промени по автомобила за FP2. Не знаем дали сме тръгнали в правилната посока или не заради тестовете на гумите за 2023 г. Мисля, че сме на правилното място, свързано с баланса на автомобила и мисля. Според мен всичко ще зависи от това кой пакет ще се адаптира по-добре към високата надморска височина“, заяви Сайнц.

„Получихме от вчерашния ден възможно най-много информация. Третата свободна тренировка тук ще бъде още една натоварена сесия, както беше в Остин. Ще опитаме да съберем последните точки данни, за да вземем решение за настойките преди квалификацията и преди състезанието, което според мен ще бъде интересно.“

„Винаги има малко догадки за състезанието, когато имаш компромисен уикенд като този тук или в Остин. Ще има много догадки къде можеш да поставиш автомобила на правилното място. Досега всеки път сме се справяли добре с това. Мисля, че имаме добър автомобил за днешния ден и неделя.“