Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Не се случва често да кажа, че съм доволен от трето...

Льоклер: Не се случва често да кажа, че съм доволен от трето място, но днес съм безкрайно щастлив

3379
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Ферари спечели неочакван подиум в Гран при на Нидерландия – Шарл Льоклер направи страхотно състезание на пистата Зандвоорт, опази се от Оскар Пиастри и задържа третото място до финала. Карлос Сайнц пък стартира от десето място след наказанията на класирали се пред него пилоти в квалификацията, а на финала бе пети. От Скудерията определиха резултата си като „повече от задоволителен“.

„Не се случва често да кажа, че съм доволен от трето място, но днес съм безкрайно щастлив от работата на отбора през този толкова труден уикенд“, отбеляза Льоклер

„Имахме проблеми във всички сесии от първата тренировка насам. В крайна сметка обаче напаснахме всичко тогава, когато имаше значение. Намерихме нужната ни скорост, изпълнихме перфектна стратегия, изпреварихме съперниците и ги задържахме зад нас. Страхотно е да започнем втората половина от сезона така!“, радваше се Льоклер.

Сайнц призна, че не е очаквал толкова положително състезание, особено след трудния старт на уикенда за него.

„Направихме много солидна надпревара с добри изпреварвания на пистата и чудесно темпо, особено с твърдите гуми, след като бях изпреварил доста коли. Неделята на Шарл също бе много добра и съм щастлив за отбора. Определено ще пристигнем на Монца в прекрасно разположение на духа. Нямам търпение да се състезавам пред тифозите!“, добави испанският пилот на Ферари.

Следващата седмица Ферари ще се състезава на родна земя в Италия на пистата Монца. От екипа отбелязаха, че днешното представяне – макар че за SF-24 нямаше никакви новости в Нидерландия – е окуражаващо точно преди домашната Гран при. Отборът очаква Монца да пасне повече на червените болиди. За там Ферари ще има някои нови неща за колите.

„Не бяхме особено оптимистично настроени на идване към Зандвоорт, но днес всичко премина добре и за двамата ни пилоти“, отбеляза Фредерик Васьор

„Шарл удържа Пиастри и заслужи подиума. Трябва да посочваме положителното и да го ценим, въпреки че не бива да забравяме колко далеч напред бе [Ландо] Норис. Определено трябва да се фокусираме върху това да печелим победи, а не трето място“, продължи ръководителят на Ферари в F1.

„Още в петък установихме, че сме в по-добра форма с използвани гуми, отколкото с нови. Крайният резултат е добър и трябва да го надградим. Има още девет старта, някои от които ще ни паснат по-добре“, допълни Васьор.