Начало Избрани Льоклер все пак ще носи каската със специалния дизайн, посветен на Жил...

Льоклер все пак ще носи каската със специалния дизайн, посветен на Жил Вилньов (обновена)

2154
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Льоклер няма да носи каската със специалния дизайн, посветен на Жил Вилньов. Пилотът на Ферари е бил принуден отново да използва стандартната си каска заради възражение от страна на семейството на покойния канадец.

Малко преди началото на уикенда в Монреал Льоклер обяви, че ще използва специална каска. Тя е с дизайн, вдъхновен от този на Жил Вилньов. Състезателят на Ферари реши да направи жест и да почете легендарния състезател на Скудерията

Вилньов e смятан за един от най-талантливите пилоти в F1. Канадецът записа шест успеха за екипа на Ферари в периода 1978-1981 г. Първият му успех е по-специален от всички останали тъй като той печели домашната си Гран при на Канада в края на сезон 1978. Тогава трасето носи името „Нотр Дам“ и приема първия си старт от F1. За съжаление Вилньов губи живота си по време на квалификацията за Гран при на Белгия 1982, която се провежда на пистата Золдер. Малко след това трасето край Монреал е преименувано в памет на звездата на Ферари.

Льоклер е бил забелязан да се състезава със стандартната си каска в петъчните тренировки в Канада. Състезателят на Ферари също използваше обичайния дизайн на състезателния си шлем по време на третата свободна тренировка в Монреал.

Според информация на репортера от Sky Sports F1 Тед Кравиц, Ферари и Льоклер са се отказали от използването на специалния дизайн на каската след като са получили оплакване от семейството на Вильнов. Тук се включва и световният шампион от 1997 г. Жак Вилньов. Канадецът бе видян в падока на F1 по време на вчерашните свободни тренировки.

„В началото на уикенда Ферари публикува съобщение в социалните мрежи за това как Жил Вилньов ще бъде почетен от Шарл Льоклер. Той трябваше да носи нещо като хибриден дизайн на своята каска“, каза Кравиц.

„Разбрахме, че семейство Вилньов и Жак Вилньов са били недоволни от появата на логата на Ферари – логата на спонсорите – и смятат, че е можело да има малко повече консултации.“

„Какъв ли е бил отговорът на Ферари и Шарл Льоклер? Те казаха: „Вижте, това е абсолютно добронамерена почит. Никога не сме имали намерение да използваме каската и дизайна на Жил Вилньов, за да рекламираме нашите спонсори. Те поднесоха извиненията си заради разстройването на семейство Вилньов. За да не се изостря ситуацията, Льоклер се върна към използването на първоначалния си шлем“, добави Тед Кравиц.

Малко преди старта на квалификацията стана ясно, че Льоклер все пак ще носи каската с дизайна на Жил Вилньов. Пилотът на Ферари е получил разрешение да го стори от вдовицата на канадеца Джоан и нейната дъщеря Мелани.