Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер очаква да се бори за полпозишъна в Саудитска Арабия

Льоклер очаква да се бори за полпозишъна в Саудитска Арабия

2114
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Пирели

От Ферари определиха подготовката си за Гран при на Саудитска Арабия като солидна след първите тренировки на пистата в Джеда. Шарл Льоклер и Карлос Сайнц изпълниха предварително начертаната програма. В подреждането след втората сесия двамата бяха съответно четвърти и седми.

„Пистата имаше добро сцепление от началото, а тепърва можем да очакваме сериозна еволюция през следващите дни“, коментира Льоклер.

„Аз се чувствам добре. Имаме още доста работа за вършене. Като цяло всички са много близо, от Астън [Мартин] изглеждат доста силни за момента. Те обаче бяха много силни в четвъртък и в Бахрейн, така че по-нататък могат да направят крачка назад. Вярвам, че в следващите сесии всички ще сме значително по-близо. Борбата ще е близка. Интересно ще е кой ще извлече максимума от автомобила си и ще надделее. Ние свършихме всичко, което искахме“, каза още той.

Монегаскът бе попитан дали смята, че ще участва в битката за полппозишъна.

„Винаги е трудно да се правят предвиждания. Но мисля, че сме доста близо, така че в момента бих казал да“, отговори Льоклер

Във Ферари все още не са стигнали до краен извод какво причини проблемите на Льоклер със спирачките по време на Гран при на Бахрейн миналата седмица. Отборът и Брембо, чийто спирачни системи ползва Скудерията, са почти убедени, че става дума за аномалия.

„Имахме броени дни между двете състезания, а фабриката е далеч оттук. Извършихме толкова проверки, колкото бяхме в състояние да направим при тези условия. Нямахме никакви проблеми тук (в Джеда), така че смятам този проблем за решен“, отбеляза старши пърформанс инженерът Джок Клиър.

„Макар че, честно казано, не е съвсем решен, защото не сме идентифицирали ясно причината за проблема. Направихме обаче някои промени и сме уверени, че няма да се случи отново“, допълни той.

Карлос Сайнц пропусна голяма част от първия ден на пистата, тъй като не се чувстваше добре. Дойде за тренировките, след които призна, че все още не е в пълна кондиция заради последствията от хранително натравяне.

„Денят бе много труден за мен, тъй като не съм изцяло възстановен от болестта, заради която бях 24 часа на легло. Все още се чувствам слаб.“

„Все пак дойдох на пистата и извлякох максимума от времето си в колата. Не можах да натискам до лимита, но поне си довършихме програмата. Надявам се да се възстановя за останалата част от уикенда. Фокусът ми вече е върху квалификацията и състезанието“, коментира испанският пилот на Ферари.

„Пистата има сериозно сцепление, а високоскоростните завои я превръщат в истинско изпитание и за болидите, и за пилотите“, добави Сайнц.