Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер очаква в Мерцедес да са много по-силни в квалификацията

Льоклер очаква в Мерцедес да са много по-силни в квалификацията

1989
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер очаква пилотите на Мерцедес да са много по-силни в квалификацията за Гран при на Мексико. Във втората тренировка снощи Ботас и Хамилтън изостанаха значително от най-бързия Себастиан Фетел.

Валтери дори заяви, че дефицитът е бил по-голям от очаквания. Според шефа на тима Тото Волф на колата просто не й е достигала скорост. Самият Льоклер също не беше на топ ниво. Той завърши 3-и в сесията на 0.4 сек от Фетел.

„Много сложна втора тренировка за мен. Имах трудности с баланса, обясни пилотът от Монако. –  Затова имам много работа за вършене. Но като представяне на отбора бяхме много добре. Гумите софт се износваха много бързо в състезателна симулация.

Това ще има голяма роля в състезанието. Твърде рано е да се каже дали ще използваме типа медиум във втората част на квалификацията, за да избегнем стартиране със софт. Очаквам в Мерцедес да са много по-близо до нас в квалификацията.”

Самият Фетел коментира: „Нещата изглеждаха много оспорвани. Мисля, че битката за първата позиция ще бъде между водещите 3 тима. Смятам, че има още области, в които можем да подобрим колата, баланса и усещането при управление.”