Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер отново забавен от прекомерно износване на гумите

Льоклер отново забавен от прекомерно износване на гумите

2236
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер потегли от 12-та позиция в Гран при на САЩ, на чийто финал бе трети. Пилотът на Ферари сподели, че прекалено износване на гумите му е попречило да се бори за още по-предно класиране. В Скудерията имат този проблем от доста време и се опитват да го решат, тъй като има огромно значение в битките по пистите.

„Беше интересно състезание. Битките с Макс [Верстапен] и Чеко (Серхио Перес – б.р.) ми доставиха истинско удоволствие“, коментира Льоклер

„Направих стабилен старт и в първите няколко обиколки трябваше да проявя сериозно търпение. Нещата изглеждаха добре. Дори извадихме късмет с момента на излизане на колата за сигурност. За съжаление гумите ни се износваха малко повече от необходимото и затова не можех да се боря за по-предни позиции. Беше страхотно отново да се състезаваме в Съединените щати и да видим колко е нараснала популярността на спорта ни през последните няколко години.“

Матия Биното се разболя по време на уикенда в Остин и изкара повечето време в хотела си. Той се прибира в Италия след надпреварата в САЩ и ще пропусне старта в Мексико. Това не е извънредна ситуация – Биното бе планирал да не присъства лично на някои от последните стартове през сезона.

Шефът на Ферари все пак коментира състезанието, в което само единия пилот на Скудерията стигна до карирания флаг. Карлос Сайнц отпадна още след старта, тъй като бе ударен от Джордж Ръсел.

„Очевидно е, че изпитваме смесени чувства“, посочи Биното

„Карлос отпадна още в първия тур не по наша вина. Междувременно Шарл направи страхотно каране, напредна в колоната чак до подиума. Понастоящем сме наясно, че в състезанията нещо не ни достига спрямо Ред Бул. Те успяха да спечелят титлата по възможно най-добрия начин в памет на собственика си. Ние ще продължим да работим по това да ги предизвикваме на пистата. Сега насочваме поглед към надпреварата в Мексико и подготовката за следващия сезон“, добави шефът на Ферари в F1.