Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц все още не мисли за бъдещето си в F1 след края...

Сайнц все още не мисли за бъдещето си в F1 след края на тази година

712
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц отново коментира темата за бъдещето си в F1. Пилотът на Ферари призна, че в момента не мисли за това в кой отбор ще кара през следващия сезон и е фокусиран изцяло върху тази година.

Сайнц напуска Ферари след края на този сезон. Испанецът ще отстъпи мястото си на Люис Хамилтън, който идва от Мерцедес. Първоначално Сайнц беше наистина изненадан от решението на Скудерията да го освободи. След това обаче той призна, че е знаел за идването на седемкратния световен шампион много преди официалното съобщение на 1 февруари

Двукратният победител в F1 ще бъде един от главните герои в пазара на пилоти за 2025 г. Очакванията са той да остане във Формула 1 още дълги години, макар и в друг отбор.

По-рано този месец Сайнц каза, че няма какво да доказва и че може да отиде във всеки един друг екип. Интерес към испанеца не липсва. Предположенията са, че той може да отиде в Заубер. Отборът от Хинвил ще се обедини с Ауди през 2026 г. По-рано тази година бащата на Сайнц спечели рали Дакар именно с автомобил на германския производител. Но от друга страна, Ауди най-вероятно ще прекрати програмата си в рали рейд състезанията съвсем скоро.

Друга опция за Сайнц е завръщане в Ред Бул. Вчера неговият баща бе видян в компанията на Кристиан Хорнер и Хелмут Марко. Вероятно двукратният рали шампион води разговори относно евентуално преминаване на неговия си в Милтън Кийнс.

Сайнц призна, че не обръща много внимание на всички спекулации. 29-годишният пилот е изцяло фокусиран върху предсезонните тестове и предстоящата кампания в F1

„Предполагам, че всички пилоти с изтичащи договори разглеждат всички възможности, разговарят с всички отбори и виждат как се развиват другите структури и отбори и къде се намират“, сподели Сайнц.

„Зимните тестове са приоритет [в момента], тъй като имаме само три дни на разположение. Трябва да си поставиш за цел и да разбереш къде губиш време. След това ще има достатъчно време да седнеш и да вземеш решение“, продължи пилотът на Ферари.  „Предстоят ни 24 състезания. Със сигурност последните такива ще бъдат емоционални, особено защото ще оставя след себе си страхотна група от хора, с които работя много добре.“

„Във Ферари срещнах много добри човешки същества, а също така и много хора по света, които ме накараха да се чувствам като у дома си, още от самото начало. Ще оставя тази емоционална част към края на годината. Сега ще се опитам да свърша възможно най-добрата работа с отбора през последната година от нашите взаимоотношения“, каза още Сайнц.

„Знам, че Фред Васьор и компания ще ми дадат пълната си подкрепа, особено ако сме борбата за шампионата тази година. Заедно ще натискаме здраво и ще имаме хубава последна година.“

Пилотът на Ферари вярва, че ще бъде в F1 още много години.

„Надявам се, че имам много години в кариерата си пред себе си, така че нека видим къде ще ме отведе бъдещето. Аз съм свободен агент за 2025 г. и нямам представа къде ще се състезавам. Трябва да отделя време, за да взема решение.“

„Всички възможности са налични. Ще се опитам да избера най-добрия вариант за мен, не само за 2025 г., но и за следващите три или четири години, през които давам най-доброто от себе си, за да съм в един печеливш проект във Формула 1“, завърши Карлос Сайнц.

Испанецът участва във втората тестова сесия в сряда. В нея той даде трето време и направи приличен пробег зад волана на Ферари SF-24

„Първият ден от тестовете в Бахрейн беше положителен – изминахме 373 км. Успяхме да преминем през цялата програма без проблеми. Заедно с инженерите събрахме някои полезни данни, за да разберем по-добре SF-24“, обясни Сайнц.

„Както обикновено при предсезонните тестове, все още е твърде рано да се правят каквито и да било заключения. Затова ще продължим да използваме максимално предстоящите два дни на работа, за да се подготвим за началото на сезона следващата седмица. Чувствах се добре да се върна правилно зад волана след зимната пауза“, завърши двукратният победител в F1.

Другият пилот на Ферари Шарл Льоклер също изказа мнението си относно първия тестов ден в Сахир.

„Първата сутрин от тестовете беше доста продуктивна, особено по отношение на пробега. Що се отнася до представянето, сега е твърде рано да коментираме или да правим заключения. Проведохме всички тестове, които планирахме. Нещата вървят според очакванията, което е положително. Ще продължим да работим и се надяваме да имаме още два полезни дни за тестове преди самата Гран при“, каза Льоклер.