Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Подценихме Ред Бул в квалификацията, но с 4 DRS зони всичко...

Льоклер: Подценихме Ред Бул в квалификацията, но с 4 DRS зони всичко е възможно в състезанието

4855
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер остана пети в квалификацията за Гран при на Австралия. Пилотът на Ферари допусна грешка в последния си бърз опит на пистата Албърт парк, но същевременно каза, че с тима си са подценили съперниците от Ред Бул.

„Не беше възможно да спечелим полпозишъна. Подценихме силата на Ред Бул в квалификации. Още в тренировките видяхме, че имат значително по-добра скорост в секцията между седми и девети завои, отколкото си мислехме. При това положение спечелването на пола днес вече бе изключително трудно“, посочи Льоклер

„Обективно погледнато обаче, аз не използвах на максимум потенциала на колата си. Това е ясно. Не свърших достатъчно добра работа в третата тренировка и загубих посоката на настройките. Все пак успях да направя добър тур (в Q3). Помислих, че може би си връщам доброто чувство зад волана, но накрая се случи обратното. Загубих още повече“, продължи Льоклер.

„Сега най-доброто, което можем да сторим, е да се концентрираме върху надпреварата и да се надяваме, че състезателното ни темпо ще ни върне на по-предни позиции. Вчера увереността ми в колата бе огромна, особено в предната част. Тази сутрин усещането започна да се губи и в края на квалификацията поисках промяна в предното крило. Вероятно там сбъркахме, защото поведението се влоши в обратна на желаната от нас посока. Но исках да опитам. В ретроспекция може да се каже, че вероятно бях в състояние да задържа поне третото място (без промените). Но имах желание да пробвам нещо различно. Оказа се твърде агресивен подход“, обясни Льоклер.

„Има 4 DRS зони и мисля, че все още всичко е възможно в състезанието.“

„Да видим какво ще стане утре. Темпото ни в дълга серия е добро. Целта ни е подиум. Победа – дори при това второ място на Карлос [Сайнц] – мисля, че ще ни е трудно да вземем, защото скоростта на Ред Бул все още е малко по-добра от нашата. Ще се постараем поне да ги притиснем“, добави Льоклер.