Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер пред Фетел в 3-ата тренировка в Баку

Льоклер пред Фетел в 3-ата тренировка в Баку

Ферари с голямо предимство пред Мерцедес

2241
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер беше най-бърз в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Азербайджан. Пилотът на Ферари изпревари с 0.2 сек съотборника си Себастиан Фетел, като разликата щеше да е по-голяма, ако германецът не се беше възползвал от въздушната струя на Дани Квят пред него в най-бързата си обиколка.

Трети се нареди Макс Верстапен с Ред Бул, следван от пилотите на Мерцедес Ботас и Хамилтън. Последният допусна грешка във финалната си бърза обиколка. Въпреки това изоставането на Мерцедес изглеждаше доста сериозно – над 1 секунда на обиколка.

Гасли първи записа бърза обиколка в сесията. Пилотът на Ред Бул получи наказание да стартира от бокса, след като не успя да се яви при стюардите за претегляне на колата по време на 2-ата тренировка вчера. Хамилтън пък се оплака по радиото от недобър баланс на спирачките.

Неговият съотборник Ботас оглави класирането с 1:45.676 мин. с гуми медиум. Хамилтън със същите гуми изостана на 1.3 сек. Валтери свали още половин секунда, а Льоклер с меки гуми постигна първо време – 1:44.352 мин. Фетел също със софт бе втори, на 0.148 сек.

Хамилтън в следващия си опит поведе, слизайки под 1:44 мин за тур. Льоклер обаче веднага отговори с 1:42.638 мин. Фетел изостана на близо секунда от него, а Люис на 0.6 сек при следващия си опит с медиум. Себастиан продължи да кара на пълна газ и намали изоставането си на 0.3 сек. Това го изведе на 2-о място.

Верстапен също направи бърза обиколка със софт, но беше на цели 2 сек от Льоклер. В следващата се доближи на 1 сек от водача и зае 5-ото място. Пред него 4-и бе изненадващо Алекс Албон от Торо Росо. Той се представя силно през целия уикенд досега.

Ботас пък сбърка на 2 пъти в пореден опит с медиум гуми. Финландецът беше едва 8-и, на цяла секунда зад Хамилтън.

20 минути преди края на сесията Ботас и Хамилтън излязоха на пистата за първи път с гуми софт. Финландецът изостана на 0.6 сек, а Люис на 0.5 сек. Цялото загубено време за британеца дойде в последния 3-и сектор. Верстапен с нов комплект софт се доближи на 0.2 сек от лидера, но се възползва от въздушната струя на пилота пред него в края на обиколката.

В последните минути и пилотите на Ферари направиха нови бързи обиколки със софт. Льоклер свали цяла 1 секунда и поведе с 1:41.604 мин. Фетел пък допусна грешка в завой 1, както и Хамилтън.

В следващия си опит германецът се доближи на 0.2 сек от Шарл, като Фетел се възползва от въздушната струя на Дани Квят пред него. Верстапен остана 3-и на 1.2 сек, следван от Ботас и Хамилтън от екипа на Мерцедес. Квят бе най-бърз от останалите. Пилотът на Торо Росо зае 6-ото място.