Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер пред Фетел в последната тренировка в Сочи

Льоклер пред Фетел в последната тренировка в Сочи

1404
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер: снимка: Ферари

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Себастиан Фетел записаха първо и второ време в последната 3-а свободна тренировка за Гран при на Русия в Сочи. Състезателят от Монако изпревари съотборника си с 0.316 сек.

Трети и 4-и се наредиха пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Изоставането им бе съответно 0.4 и 0.6 сек. Пети остана Макс Верстапен, който обаче записа най-доброто си време с медиум.

Алекс Албон първи записа бърза обиколка в сесията, следван от Ландо Норис и Роберт Кубица. Ландо подобри времето на пилота на Ред Бул в следващия си опит. От пилотите в челото първи излезе Ботас, но допусна грешка в края на обиколката си. Начело излезе Льоклер, следван на 0.3 сек от Фетел с гуми софт. Валтери отново сбърка при следващия си опит за бърза обиколка.

Веднага след това на пистата беше назначен режим на виртуална кола за сигурност. Причината беше спрялата кола на Дани Квят.

Руснакът се оплака от проблем с двигателя. След като сесията бе подновена, Льоклер подобри с още 3 десети най-доброто си време.

Ботас пък най-после успя да запише бърз тур , но бе на 0.8 сек от лидера. Хамилтън пък излезе от пистата и бе с едва 7-о време. Верстапен записа силен втори резултат, а и бе с гумите медиум. Ботас го измести от тази позиция, а Хамилтън зае 4-ото място със софт.

20 минути преди края пилотите на Ферари излязоха на пистата снови гуми софт. Льоклер бе с цели 0.443 сек по-бърз от съотборника си. Ботас записа рекорден 3-и сектор, но общото му изоставане беше 0.5 сек. Хамилтън успя да се вреди между двамата пилоти на Ферари с нови меки гуми.

След 2 обиколки за охлаждане на гумите, Шарл направи нов опит и подобри времето си с 0.1 сек. Фетел също направи нова обиколка и мина пред Люис, но изоставането му спрямо Льоклер отново беше сериозно – 0.3 сек. Верстапен в края направи опит и с медиум, но допусна грешки и дори се удари леко в стената след завъртане на завой 13.