Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Цялата ни програма премина гладко, а това е чудесно за нов...

Льоклер: Цялата ни програма премина гладко, а това е чудесно за нов болид

2344
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер и Карлос Сайнц направиха 153 обиколки в първия ден тестове на пистата Каталуния до Барселона. Пилотите на Ферари си разделиха програмата, както ще направят и утре. Льоклер бе най-бърз през първата половина от деня. Ландо Норис го изпревари в самия край на сесията, а Сайнц се нареди трети.

Състезателите на Скудерията трябваше да проверят дали всички системи по новото F1-75 работят, да свикнат с болида и да сверят данните от писта с тези от изследванията и симулациите в базата в Маранело.

„Първият ден тренировки е зад гърба ни – това винаги е наистина вълнуващ момент в началото на всеки сезон. За първи път имахме възможност наистина да натиснем новия си болид, да се почувстваме добре зад волана. Изпълнихме всички планирани проверки и цялата ни програма премина гладко, а това е чудесно за нов болид. Нямам търпение да се върна на пистата отново утре“, коментира Шарл.

„Първоначалното чувство не е лошо, но не бива да се отнасяме заради днешните си времена. Твърде рано е, всички още крият реалната си форма. Невъзможно е да се изгради реална картина. Трябва да останем съсредоточени и да продължим да се трудим упорито“, допълни Льоклер.

Сайнц също каза, че е било страхотно най-после да кара автомобила с реална програма, а не просто на шейкдаун или за снимки.

„Най-накрая можахме малко да понатиснем и да започнем да учим тези коли. Класирането не е важно на такъв ранен етап, но бе наистина положително да натрупаме много обиколки. Предстои ни много труд, но днес започнахме да усещаме определени различия в сравнение с миналата година. Не мисля, че свикването с новия болид ще отнеме дълго време“, каза още испанецът.