Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Разговорите за нов договор не са започнали. Всичко ми е ясно,...

Льоклер: Разговорите за нов договор не са започнали. Всичко ми е ясно, не знам какво иска Ферари от мен

2900
0
Ферари, Шарл Льоклер
снимка: Ферари

Малко преди началото на лятната ваканция през сезон 2023 във Формула 1 пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц заявиха, че са съгласни в момента да не водят преговори с отбора за нови договори. Това изобщо не попречи на слуховете, които се върнаха с нова сила в момента, в който Гран при излезе в почивка. За Льоклер се твърди, че е подписал нов контракт за две години с опция за още три. Говори се, че за целия период пилотът можел да получи $200 млн. Монегаскът каза, че дори не е започвал разговори за споразумение с Ферари.

„Търся мотивация във всяка ситуация, в която попадам. Търся как да извлека максимума. В момента колата е такава, каквото е, а за съжаление чудеса не се случват. Но трябва да намериш сила да продължиш. В началото на сезона трябваше да се пренастроим, защото болидът не отговаряше на очакванията ни. Сега обаче сме наясно как трябва да постигнем напредък“, коментира Льоклер.

„Любовта ми към Ферари, която винаги е съществувала, продължава да си е тук. Освен това споделям много неща с Фред (Васьор, шефът на Скудерията в F1 – б.р.). Много от тях са свързани с плановете за бъдещето. Разбираме се напълно. Наясно съм какво предстои и вярвам на тима. Слуховете, които ме пращат в други отбори, означават просто, че си върша работата добре. Но аз не им обръщам внимание, защото знам какво искам. Все още не знам какво иска Ферари от мен.“

„Разговорите за нов договор още не са започнали, но на мен всичко ми е ясно. Обичам Ферари, искам да побеждавам с този тим. Това е приоритетът ми“, добави Льоклер

За бъдещето на Льоклер има слухове буквално от години. Амбицията на пилота от Монако е да се бори за титла във Формула 1. Това не му се е удало нито веднъж откакто стана състезател на Ферари. Борбата или спира в някакъв момент поради различни причини, или изобщо не започва. Отдавна се говори, че Тото Волф има огромен интерес да го привлече в Мерцедес. Льоклер многократно отхвърляше категорично, че дори е говорил с екипа от Бракли. Наскоро се появи информация, че от Ред Бул и Астън Мартин са проучвали възможността той да напусне отбора от Маранело.