Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Либърти иска отборите да имат по двама конкурентоспособни пилоти, от Ред Бул...

Либърти иска отборите да имат по двама конкурентоспособни пилоти, от Ред Бул проучвали и Льоклер

4481
0
Макс Верстапен, Шарл Льоклер
Макс Верстапен и Шарл Льоклер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Либърти Медия иска в топ отборите да има по двама конкурентоспособни пилоти, за да има интрига в шампионата дори при доминацията на един отбор. Това е причината за срещата на Хелмут Марко с мениджъра на Ландо Норис Марк Бериман миналата неделя на пистата Силвърстоун. От Милтън Кийс са проучили също така възможността Шарл Льоклер да напусне Ферари. Информацията е на италианския уебсайт formu1a.uno.

Според публикацията от Либърти са разбрали, че сезон като 2021 г. не може да се повтаря толкова, колкото им се иска, дори с честа промяна на техническите правила. Затова се опитвали да убедят особено топ отборите да взимат пилоти с близки качества, за да има вътрешна конкуренция.

„Затова не е съвпадение, че от мениджмънта на настоящите световни шампиони са се свързали с двама от настоящите топ пилоти. Ландо Норис е определян от Хелмут Марко като „най-добрият млад пилот на грида“. Другият е Шарл Льоклер.“

„Разговорите с монегаска са били в края на май. Целта им е била да се разбере дали има някаква възможност да се раздели с Ферари. От Астън Мартин са сторили същото, търсейки топ пилот, който да дойде на мястото на Фернандо Алонсо. Ето защо въпросът с подновяването договора на Льоклер се изкачи рязко до върха в задачите на Фредерик Васьор. Този на Карлос Сайнц в момента е на изчакване. Испанецът – неофициално – не е приел добре това отношение“, се казва още в публикацията.

Информацията е изцяло непотвърдена. Единственото реално нещо за момента е срещата на мениджъра на Норис с Марко. Тя бе снимана и оповестена от кореспондент на британския вестник „Телеграф“ за Формула 1 Том Кери. Освен това не се знае каква точно ще е съдбата на тима на Алфа Таури, за който има слухове, че от самата компания Ред Бул искат да направят реален конкурент в Гран при, а не просто „малкото братче“ на отбора от Милтън Кийнс. За тима от Фаенца засега се знае, че догодина ще е с ново име и част от екипа ще се премести във Великобритания.