Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер разочарован, разследват го за задържане на Норис

Льоклер разочарован, разследват го за задържане на Норис

1622
0
снимка: Любомир Асенов

Асен Стоянов, Монте Карло. Шарл Льоклер заяви, че е разочарован от 3-ата си позиция в квалификацията за Гран при на Монако. Но пилотът на Ферари също така призна, че това е бил максималният  възможен резултат днес.

Льоклер изостана на само 0.1 сек от времето на най-бързия Макс Верстапен, като е традиционно бърз на градски трасета. По време на уикенда досега обаче той имаше проблеми с колата. В 3-ата тренировка той се оплака от лудо подскачане на колата и призова екипа си за промени по нея.

В самата квалификацията нещата се подобриха, но не дотолкова, че той да може да измести пилота на Ред Бул от първата позиция. „Обиколката ми в 3-ата част на квалификацията беше много добра, заяви Льоклер. – Не можех да направя много повече. Трябва да гледаме уикендът като цяло. А аз имах трудности с колата.

По отношение на състезанието утре, има шанс за малко дъжд. Но валежите не бяха в моя ползва през последните години. Затова предпочитам състезание на сухо. Миналата година ми беше много по-лесно с колата.

Сега имахме проблеми при преминаването на неравностите, в завои 3 и 13.”

Третата позиция на Льоклер в решетката за утре обаче не е сигурна. Пилотът на Ферари ще бъде разследван от стюардите за блокиране на Ландо Норис в тунела. Това се случи в последната част на квалификацията. Пилотът на Макларън трябваше да вдигне газта и не можа да подобри времето си, оставайки 10-и. Според Ландо случилото се е ясно блокиране и Льоклер заслужава наказание за случилото се.