Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер с най-добро време в 3-ата тренировка на изсъхващата писта

Льоклер с най-добро време в 3-ата тренировка на изсъхващата писта

1674
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер с Ферари постигна най-добро време в 3-ата свободна тренировка за Гран при на Мексико. На изсъхващата писта Ерманос Родригес пилотът от Монако изпревари само с 0.027 сек съотборника си в Скудерията Себастиан Фетел.

След тях се наредиха състезателите на Мерцедес – Валтери Ботас и Люис Хамилтън. Трасето изсъхна напълно едва в последните 10 минути, като това все пак даде шанс на пилотите да направят квалификационни симулации. Разликите в челото бяха малки, което предвещава оспорвана битка в самата квалификация.

Третата сесия започна при мокра писта. Водата по трасето бе повече, отколкото в първата тренировка вчера.

Няколко от пилотите излязоха за инсталационни обиколки с интермедия. Албон дори записа време. Верстапен и Льоклер също направиха пълни обиколки и заеха 2-ото и 3-ото място.

Ботас и Хамилтън също излязоха на пистата. Те записаха първо и второ време, като условията постоянно се подобряваха. Верстапен и Албон на свой ред подобриха постиженията си и излязоха на първи и трети. Пети и шести бяха Магнусен и Грожан от Хаас.

Льоклер бе 8-и, а Фетел не беше записал обиколка след проблеми със сензор в неговия автомобил, който трябваше да бъде сменен. В последните 15 минути трасето изсъхна достатъчно, за да могат пилотите да поставят сликове.

Първи това направи Кими Райконен и поведе. Фетел също излезе на трасето с гуми софт. Времената започнаха много бързо да падат.

Поведе Ботас с медиум, но той бързо бе изместен от Себастиан. Германецът обаче не се задържа дълго на върха, като първото място зае Албон. Валтери след това зае 2-ата позиция, само за да бъде изпреварен от Фетел и Льоклер. Верстапен на свой ред излезе начело, а неговият съотборник Албон 2-и.

4 минути преди края върха окупира и Сайнц. Ботас и Хамилтън вече със софт обаче бяха по-бързи от него. В самия край Льоклер и Фетел записаха най-добрите времена. Разликата между тях беше само 0.027 сек в ползва на пилота от Монако. Ботас остана 3-и, следван от Хамилтън и Сайнц. Всички пилоти в челото записаха топвремената си със софт гуми.