Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер ще е с новия двигател на Ферари за Гран при на...

Льоклер ще е с новия двигател на Ферари за Гран при на Русия

3354
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ферари
снимка: Ферари

Шарл Льоклер ще е с новата задвижваща система на Ферари за Гран при на Русия, съобщиха от тима от Маранело

„Задвижващата система е с подобрена хибридна система и въвеждането й бе споменато преди няколко седмици“, се казва в информацията на Ферари преди 15-ия кръг от световния шампионат за сезон 2021.

От Скудерията изрично посочват, че основната цел при въвеждането на новия агрегат е да се придобие опит за проекта за 2022 г. Влизането на мотора в употреба не бе уточнено досега

„Екипът вложи сериозни усилия – и технически, и логистични, за да може задвижващата система да се използва възможно най-бързо. Затова въвеждането й ще бъде по различно време за пилотите. Шарл пръв ще я използва. Решението е предохранителна мярка във връзка с риска от използването на батерията, която бе повредена при инцидента в Гран при на Унгария. В Сочи Льоклер ще е с чисто нова задвижваща система и затова ще стартира от дъното на стартовата решетка“, допълниха от отбора.

Що се отнася до това кога Карлос Сайнц ще получи новия агрегат, то от Ферари ще преценят кога е най-добре в зависимост от конкурентоспособността си на следващите в календара писти и влиянието на наказание за смяна на двигател.

Според различни информации напредъкът на Скудерията с новата задвижваща система ще е от порядъка на 10-15 к.с. Според шефа на екипа Матия Биното въвеждането на този агрегат е много важен момент от работата на Ферари.