Начало Избрани Льоклер се надява Ферари да направи стъпка напред

Льоклер се надява Ферари да направи стъпка напред

3930
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер се надява Ферари да направи стъпка напред в следващия старт. Пилотът от Монако потегли от полпозишън, но загуби позиция от Верстапен в деветата обиколка. Състезателят на Ред Бул поведе с комфортен аванс пред своя пряк съперник.

След късната кола за сигурност в Маями, Льоклер даде всичко от себе си, за да измъкне победата от Макс Верстапен, но в крайна сметка не успя. Силното темпо на Ред Бул в права линия не можеше да се сравни с това на автомобила на Ферари. Въпреки второто си място, Льоклер остава начело в световния шампионат през 2022 г.

Тримата пилоти на подиума изглеждаха доста изтощени след финала на състезанието. По време на интервютата, Льоклер призна колко трудно е било карането в жегата в Маями. Той сподели и мнението си за състоянието на гумите на своя болид.

Беше много трудно състезание от физическа гледна точка. В първия стинт имахме известни затруднения с гумите медиум и ни изпревариха. Това направи състезанието ни по-трудно. с твърдите гуми бяхме конкурентоспособни. Смятах, че мога да стигна до Макс. Ред Бул имаха предимство по отношение на темпото, каза Льоклер.

Благодарение на новите правила и разпоредби през 2022 г. се очаква голяма борба за развитие. Сезонът започна с пет състезания на три континента. Сега спортът се връща в Европа със следващата в календара Гран при на Испания. Състезателят от Монако намекна за някои подобрения в италианския отбор в Барселона.

Надявам се да е така. Трябва да продължим да натискаме. Подобренията ще бъдат важни през цялата година и се надявам, че сега ще можем да направим стъпка нагоре от следващото състезание нататък, добави Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц остана на трета позиция. Испанецът бе изпреварен от Верстапен на старта и след това трябваше да се пази от атаките на Серхио Перес.

Сайнц все още изпитваше последици от катастрофата, която преживя в петък. Въпреки това той успя да задържи Серхио Перес зад себе си през цялото състезание и се оплака от болки във врата.

Чувствал съм се по-добре, коментира той. След катастрофата в петък все още имах болки във врата по време на състезанието. Трябваше да се справя с тях и да се боря. Чеко имаше по-свежи гуми медиум и беше много трудно да го задържа зад себе си. Все пак успях да го сторя и се качих на подиума.“