Начало Избрани Льоклер се разбрал със Сайнц: Прибирахме се с един и същи полет...

Льоклер се разбрал със Сайнц: Прибирахме се с един и същи полет и говорихме. Карлос: Няма да е последното сбутване

3591
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Шарл Льоклер и Карлос Сайнц са разговаряли и са се разбрали относно сбутването помежду си миналия уикенд на пистата Каталуния. Пилотите на Ферари стигнаха до контакт в началото на Гран при на Испания. Излизане на Карлос Сайнц от пистата бе отбелязано от стюардите за евентуално придобиване на предимство, но след това не бе разследвано. В края на състезанието испанецът пропусна съотборника си, който опита да догони Джордж Ръсел. След финала на пистата Каталуния Льоклер каза, че съекипникът му е избрал неправилния пилот, за да се опитва да направи нещо впечатляващо пред родна публика. Сайнц контрира с коментара, че Шарл твърде често се оплаква за разни неща след състезание. Фредерик Васьор опита да тушира напрежението с обяснението, че по принцип двамата се разбират добре. Шефът на Ферари в Гран при заяви, че подобни ситуации се случват в автомобилния спорт.

Вече на пистата Ред Бул Ринг, където този уикенд ще се проведе Гран при на Австрия, Льоклер заяви, че не се притеснява за отношенията си със Сайнц.

„Ние се прибрахме с един и същи полет в неделя вечер. Просто трябваше да се видим и всичко вече е наред. Обсъдихме нещата, както правим винаги“, посочи Льоклер

„Мисля, че проблемът отстрани винаги изглежда огромен. Ние обаче се познаваме. Опознали сме се прекрасно след толкова години. Наясно сме какво е напрежението непосредствено след състезание. И двамата сме били все още разгорещени от надпреварата, разочаровани един от друг. След това, когато вече говорим директно, всичко е наред“, продължи Льоклер.

„Така че нямам никакви притеснения относно взаимоотношенията ни по-нататък през сезона. В миналото е имало състезания, които са били дори по-напрегнати от последния случай. Възможно е това в Испания да не бе последният път на подобно стълкновение. Но винаги сме се справяли, разговаряйки един с друг и сме продължавали работата си. Сега беше същото и изобщо не съм притеснен.“

„Двамата с Карлос работим много, много добре. Имали сме подобни моменти и преди. Между съотборници никога не е лесно, особено когато са толкова близо. Стават такива неща и въпросът е как ще се справиш с тях впоследствие, лице в лице. Честно, не виждам никаква промяна в отношенията ни с Карлос. В крайна сметка ние сме професионалисти. Наясно сме, че за самите нас е добре да се разбираме – помежду си, с отбора, както и да работим добре на писта. Понякога аз преминавам малко границата, друг път е Карлос. Тогава въпросът е как оправяме нещата. Нямам притеснения“, каза още веднъж Льоклер.

Сайнц от своя страна заяви, че това няма да е последното сбутване помежду им на писта

„Не беше първото, няма да е и последното. Винаги се удряме веднъж-дваж годишно и това е абсолютно нормално, когато имаш двама пилоти, борещи се в продължение на 24 състезания за едно и също парче асфалт. Винаги стартираме първи и втори, втори и първи, четвърти и пети, пети и шести. След това има потегляне, стратегия, изпреварвания. И при двама конкурентоспособни състезатели като нас винаги ще има някакъв сблъсък. Отборът, разбира се, иска подобни случаи да са възможно най-малко. Но най-важното нещо е, че след четири години с Шарл отношенията ни още са добри. Винаги сме се справяли с последствията от тези случаи – ние двамата, без помощ от шефове на отбори. Винаги сме обсъждали ситуациите помежду си. Понякога ми се е искало да сме далеч от медиите, защото не ни помагат. Реакциите пред вас са вероятно най-голямата ни грешка“, каза Сайнц.

Карлос обаче отхвърли твърдението на Льоклер, че е имало нареждане от отбора да си пазят гумите в началото на Гран при на Испания.

„Аз тръгнах да правя маневрата, защото вярвах, че няма споразумение. Пръв щях да изпълня нареждането, ако имаше такова. Видяхте в състезанието, че ми наредиха да го пусна и аз незабавно го сторих. Винаги изпълнявам отборните заповеди. През четирите си години в този отбор съм изпълнил всяко нареждане на тима, винаги съм бил супер прагматичен и съм се подчинявал. В онзи момент никой не ни беше казал да си пазим съответните позиции. След това обсъждаме дали е било правилно или не и с това ще приключа коментара си по темата“, каза още Сайнц.