Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер смята, че е недопустимо да има такива зони за сигурност в...

Льоклер смята, че е недопустимо да има такива зони за сигурност в F1

2929
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер слиза от колата си след катастрофата по време на Гран при на Германия; снимка: Майкъл Потс

Шарл Льоклер смята, че е недопустимо да има такива зони за сигурност в F1, като тази на Хокенхайм на последните 2 завоя. Пилотът на Ферари се изпързаля със своите сликове в тази част от трасето, която бе още доста влажна, удари се в стената и затъна в чакъла. Така той отпадна от състезанието в Германия.

Към този момент от надпреварата той беше на втора позиция и имаше шансове да поведе в класирането с оглед на грешката на Хамилтън и добрия си избор на моментите за смяна на гуми. Льоклер пое вината за инцидента, но смята, че не е приемливо да има такива хлъзгави зони за сигурност.

„Разочарован съм от себе си. Беше изцяло моя грешка, каза монегаскът след състезанието. – Не беше голяма грешка, а малка такава. Правил съм много по-големи през сезона досега. Но мисля, че асфалтът на последните 2 завоя е недопустим за писта от Формула 1 когато е мокро.

Сцеплението там не можеше да бъде по-лошо. Видяхме това и при другите пилоти, които също имаха проблеми. Бях с едва 60 км/ч, а нямах абсолютно никакъв грип. Но като цяло това не извинява грешката ми. Съжалявам за феновете и за тима ни.“

На същото място отпадна и Нико Хюлкенберг с Рено, а грешка допусна и шампионът Хамилтън, който по чудо успя да излезе от зоната за сигурност и да се опази от по-сериозни повреди по колата. След наказанието на пилотите на Алфа Ромео Люис бе класиран 9-и и взе 2 точки.