Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Смятам, че знаем кои са слабите ни страни

Льоклер: Смятам, че знаем кои са слабите ни страни

1744
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер коментира представянето на Ферари по време на последния рейс уикенд в Китай. Пилотът от Монако вярва, че отборът „знае кои са слабите страни“ на автомобила. Льоклер също така се надява Скудерията да подобри представянето си в бавните завои.

Ферари реши да промени концепцията на автомобила си за този сезон. Това доведе до подобряване на скоростта на тима и намаляване на изоставането спрямо Ред Бул. Ферари дори прекъсна победната серия на австрийския тим в Австралия и окупира първите две места на подиума

Скудерията обаче не е решила всичките си проблеми с болида SF-24. По време на Гран при на Китай екипът бореше сериозно със загряването и скоростта си в една обиколка. Това попречи на Льоклер и Карлос Сайнц да заемат по-предни стартови позиции. Двамата дори бяха изпреварени от съперниците си от Макларън и Фернандо Алонсо.

Льоклер се надяваше да се качи на подиума в Шанхай. Състезателят на Ферари обаче изоставаше сериозно от Ландо Норис. Оказа се, че той дори е губел поне по 3-4 десети на обиколка спрямо британеца по време на стинтовете с твърдите гуми на Пирели.

Льоклер подозира, че Ферари ще бъде на малко по-задна позиция и по време на следващия старт в Маями. Скудерията няма да има нови компоненти по своя автомобил, докато Макларън планира сериозен ъпгрейд въпреки спринтовия формат на уикенда във Флорида.

„Всичко ще бъде в съответствие с това, което сме виждали досега. Трябва работим върху това да се опитаме да разберем какво се случваше с твърдите гуми по време на старта в Китай“, сподели Льоклер.

„Трябва да оправим това и да се надяваме, че няма да се случи отново по някое време през сезона. Но не знам дали ще се справим или не“, продължи пилотът на Ферари. „Всичко зависи и от това кой колко подобрения ще донесе. Вероятно положението ни ще бъде такова и в следващия старт. Нека да да изчакаме още малко и да видим.“

„Очаквам да има промени в съотношението на силите до края на сезона. Подобренията ще бъдат супер важни. Така ще видим как ще се развие сезонът оттук нататък“, каза още Льоклер.

Ферари имаше някои малки промени в кръговете на Сузука и Шанхай. Скудерията ще представи сериозен пакет с модернизации по време на домашната надпревара в Имола.

Льоклер отбеляза, че инженерите на Ферари са наясно, че недостатъчното представяне в нискоскоростните завои е очевидна слабост, която трябва да се опитат да отстранят в най-скоро време

„Смятам, че знаем кои са слабите ни странни. Представянето ни в бавните завои не беше на добро ниво в последния уикенд. Като цяло това не е от най-силните ни страни от началото на сезона.“

„Ще трябва да поработим върху това, а след това и по малко навсякъде другаде. При слагането на подобрения се има за цел да се спечели малко време във всяка област. Но в момента фокусът е малко повече върху завоите с ниска скорост“, завърши Шарл Льоклер.