Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер спрял рано, за да остане пред Албон

Льоклер спрял рано, за да остане пред Албон

2371
0
Шарл Льоклер пред Фетел в началото на състезанието в Мексико, снимка: Ферари

Ранният питстоп на Шарл Льоклер в Гран при на Мексико бил продиктуван от желанието на тима на Ферари да бъде запазена позицията му пред Алекс Албон. Пилотът на Ред Бул спря за нови гуми медиум в 15-ата обиколка, а тур по-късно това стори и Льоклер. Той отново сложи гуми медиум.

Това запази мястото му пред Албон, но означаваше, че трябва задължително да направи още един стоп по-късно в състезанието. А след него Шарл се озова на 4-а позиция, от която в крайна сметка не можа да прогресира, въпреки много по-новите си гуми хард.

„Мисля, че спряхме рано, за да покрием Албон“, обясни Льоклер. „След това знаехме, че ще използваме стратегия с 2 питстопа, а всички други пилоти ще са с 1 бокс. И че ще бъде много трудно. С втория комплект гуми медиум не се чувствах добре. Не знам защо, но с първия усещането беше много по-добро. Трябва да анализираме това.

Имаме какво още да вършим като работа, особено в състезанията. Да, стратегията ми не беше добра, но може би аз трябваше да се обадя по радиото и да поискам нещо, да бъда по решителен в избора си и в решенията си, и да се опитвам да помогна на тима.“