Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Станал съм по-затворен, а не арогантен. Характерът ми не се е...

Льоклер: Станал съм по-затворен, а не арогантен. Характерът ми не се е променил

1962
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер трудно приема някои критики, отправени към него, призна самият пилот. 23-годишният състезател е на прага на четвъртия си сезон във Формула 1. В 59-те си старта досега той има две победи, общо 12 подиума, 7 полпозишъна и 4 най-бързи обиколки. Отборът на Ферари гради бъдещето си с Льоклер – той има най-дългият от всички договори в Гран при понастоящем. Шарл подписа със Скудерията до 2024 г. Опитът му обаче все още е достатъчно голям, за да се абстрахира от определени приказки за себе си. Той разкри пред Скай Италия, че е чул за себе си, че е станал арогантен и му е трудно да го приеме.

„Тази критика ми повлия повече от други неща, защото знам много добре, че не съм се променил“, заяви Льоклер. „Да, станал съм по-затворен, но това не е арогантност. Характерът ми не се е променил.“

„Всичко в кариерата ми се случва доста бързо и в правилната посока. Учили са ме да стоя здраво стъпил на земята. Винаги помня този съвет. Ето защо думата „арогантност“ ме притеснява толкова.“

Льоклер изкара един сезон в Заубер, след което стана пилот на Ферари. Натискът и напрежението върху пилотите в легендарния италиански тим винаги са огромни. Според шефа на отбора Матия Биното Шарл се справя добре и върви уверено към това да се утвърди като лидер на екипа. Той дори сравни младежа с Михаел Шумахер.

„Често ги сравнявам и смятам, че несъмнено има прилики. Шарл, разбира се, не е толкова опитен, колкото Михаел, защото не е световен шампион. Освен това е значително по-млад от Шумахер (когато дойде във Ферари). Трябва всички да се развиваме като екип. А успехът на Ферари утре в известна степен зависи от това как Льоклер ще се държи като лидер. Той се развива като такъв, и то добре“, заяви Биното.