Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер ще е с двигателя от Маями и Испания в Азербайджан с...

Льоклер ще е с двигателя от Маями и Испания в Азербайджан с нови турбо и MGU-H

18945
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Пирели

Шарл Льоклер ще се състезава през уикенда за Гран при на Азербайджан със задвижващата система, която дебютира в Маями, а в Испания се счупиха турбото и MGU-H

Информацията е на италианското издание на Моторспорт. Агрегатът често се означава с PU2 (Power Unit 2), тъй като е втората модификация, използвана от Скудерията от началото на сезон 2022.

След повредите в Барселона в Маранело извършиха анализ на задвижващата система. От Ферари съобщиха, че причината за случилото се не са дефектни компоненти или грижи с издръжливостта. Льоклер водеше спокойно на пистата Каталуния, когато загуби мощност и успя само да се прибере в бокса. Турбото и MGU-H нямаше как да бъдат поправени.

В Испания техническа повреда извади Льоклер от борбата, а в Монако – стратегически грешки. Бившият вицепрезидент на Мерцедес Моторспорт Норберт Хауг сподели, че според него напрежението се отразявало на Ферари.

„Стореното от Ферари в Монако със сигурност няма да влезе в историята на автомобилния спорт като велик урок по стратегия, а по-скоро като гениално самонараняване, което бе колкото ненужно, толкова и лично дело на Скудерията.“

„Отстрани изглежда като че ли във Ферари има сериозен вътрешен натиск да се взимат някакви особени решения, когато една съвсем нормална посока на действие би била далеч по-добър вариант. Те се препънаха сами в Монако и превърнаха сигурна победа на претендента си за титлата в четвърто място. Освен това подариха на съперника му Макс Верстапен напълно ненужен и в най-лошия сценарий решаващ за короната подарък.“

„За съжаление подобни гафове са част от историята на Ферари и се случват от време на време, като понякога съсипват резултати, които биха могли да са брилянтни. В следващата надпревара напрежението няма да намалее“, добави Хауг.

Ферари има две победи от началото на сезона досега срещу 5 за Ред Бул. В генералното класиране Льоклер е на 9 точки зад Верстапен. Скудерията изостава от съперниците от Милтън Кийнс с 36 точки.