Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Трето място е целта, но ще е много, много трудно

Льоклер: Трето място е целта, но ще е много, много трудно

1354
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Третото място в класирането при конструкторите е цел за тима на Ферари до края на сезон 2020, но е много трудно постижимо, заяви Шарл Льоклер. 23-годишният състезател отбеляза, че подреждането зависи както от представянето на Скудерията, така и от това на съперниците. 3 кръга преди края на първенството Рейсинг Пойнт заема третата позиция при конструкторите със 154 точки. На 5 точки зад екипа от Силвърстоун е Макларън. Рено е на пето място със 136, а Ферари – на шесто със 130. Най-доброто представяне на екипа от Маранело бе в предходната надпревара – Гран при на Турция, в която Себастиан Фетел и Льоклер финишираха трети и четвърти.

„Това определено е целта, но реалистично погледнато ще е много, много трудно. Трябват ни три перфектни уикенда, така че е необходимо да се съсредоточим и да видим дали ще успеем да се справим. Според мен ще зависи от една страна колко добра работа ще свършим ние, но и колко постоянни ще са съперниците ни през тези три уикенда“, сподели Льоклер

„През последните шест месеца се състезаваме почти непрекъснато и това бе възможно единствено благодарение на направените от механиците, инженерите и техните семейства саможертви. Сезонът донесе и някои приятни изненади. Беше чудесно например да отидем на толкова много нови писти или такива, където Формула 1 не се бе състезавала от дълго време. Лично аз смятам, че нищо не може да се мери с Муджело по отношение на квалификационен тур. Що се отнася до надпреварите, то Портимао бе може би най-интересния вариант с изкачванията и слизанията плюс уникалната настилка.“

Льоклер спечели първия си полпозишън в Бахрейн миналата година. В състезанието проблем го забави, но то изигра сериозна роля в развитието на младия пилот.

„Даде ми увереност, че мога да се боря за топ позиции. Тогава за първи път бях в битка за победата, което бе страхотно“, допълни Шарл.

В Турция Льоклер изпусна подиума заради грешка в самия край на надпреварата. Той атакува Серхио Перес няколко завоя преди финала и излезе от пистата, изпускайки пилота на Рейсинг Пойнт и Фетел. Този пропуск му донесе неочакван трофей – „Златният тапир“ на сатиричното италианско предаване Striscia la Notizie. Наградата се връчва на публични личности след сериозен гаф, а тимът на Ферари я е получавал два пъти – през 2017 и 2018 г.