Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Трудно някой ще настигне Ред Бул преди промяната в правилата, но...

Льоклер: Трудно някой ще настигне Ред Бул преди промяната в правилата, но се вижда несъответствие при пилотите им

2258
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка Ферари

Шарл Льоклер изпитва съмнения, че Ферари или друг отбор ще успее да настигне Ред Бул преди смяната на правилата във Формула 1 през 2026 г. На въпрос дали някой ще съкрати разликата спрямо екипа от Милтън Кийнс през следващите сезони той коментира, че преднината им е наистина голяма.

„Това се опитваме да сторим и с тази цел работим, но те определено имат наистина голяма преднина. Ще е много, много трудно да ги настигнем преди промяната на правилата“, заяви Льоклер

„В квалификациите всички сме значително по-близо, отколкото сме виждали в миналото. По принцип по време на доминация на един отбор превъзходството е и в квалификации, и в състезания. Сега поради някаква причина авансът на Ред Бул е значително по-голям в надпреварите, отколкото в сесиите за разпределение местата на грида. Затова всички се трудим по състезателното си темпо, защото в това отношение Ред Бул просто е страшно напред“, продължи Льоклер.

„Предстои ни още много работа. Имаме известно развитие за следващите няколко състезание, което може да ни помогне да направим крачка напред. С тази кола обаче могат да се появят неочаквани изненади, защото болидите са крайно чувствителни и дори малки промени могат да окажат голямо влияние. Надявам се при нас да се получи точно така“, каза още Льоклер, имайки предвид положителни изненади, след като по-рано през сезона SF-23 поднесе няколко неприятни такива.

По-рано Льоклер отбеляза още, че предимството на Ред Бул се проявява основно при Макс Верстапен. Монегаскът допълни, че не е ясно защо представянето е толкова различно при двамата пилоти на тима от Милтън Кийнс

„Трудно е да не забележиш несъответствието в представянето на Макс и Чеко (Серхио Перес – б.р.). Верстапен определено е забележителен талант, но разликата в темпото помежду им понякога е по-сериозна, отколкото бих очаквал“, посочи Льоклер.

„Сложно е да се преценява ситуацията отвън. Единствено хората в Ред Бул имат цялата информация, за да разберат случващото се. Винаги е предизвикателство да се състезаваш с пилот от калибъра на Верстапен“, добави Шарл.