Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Трябва да проверим колата, защото определено имаше нещо странно; Сайнц иска...

Льоклер: Трябва да проверим колата, защото определено имаше нещо странно; Сайнц иска подиум

4093
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер предизвика един от шоковите моменти в квалификацията за Гран при на Испания. Пилотът на Ферари отпадна още от Q1. Съотборникът му Карлос Сайнц стигна до Q3 и ще стартира в домашното си състезание от първа редица.

Льоклер бе убеден, че някакъв проблем в задната част на колата е причината за толкова ранното му отпадане от битката. Още по време на сесията той каза, че нещо не е наред в тази област на болида. След последния си бърз опит обаче бе убеден, че не се е справил.

„Отпаднахме, нали?“, попита Льоклер по радиото.

„Не е за вярване“, бе следващата му реплика, когато получи потвърждението на отбора.

„Не знам причината за липсата на скорост, каза след квалификацията Льоклер

„Ще проверим данните, но най-вече трябва да проверим колата, защото определено имаше нещо странно. Едва не я изтървах при показването на червеното знаме. Карах със 70 км/ч, а нямаше никакво предупреждение. Преминаването на левите завои бе наистина, наистина ужасно. Първо помислих, че е от гумите и затова поисках нов комплект. С новите гуми чувството бе абсолютно същото. В десните криви минавах чудесно, в левите едва се държах. Това трябва да го проверим.“

„Ще съм много, много изненадан, ако не открием никакъв проблем в болида. В последната тренировка бях доволен от баланса. Промених нещо съвсем дребно в началото на квалификацията. Не е това причината. Не беше нещо по реглажите. Разликата в поведението бе прекалено голяма, за да е това. Просто тотална липса на скорост. Затова и изобщо не се изненадах, когато ми казаха, че съм отпаднал в Q1“, каза още Льоклер.

За разлика от съотборника си Сайнц бе оптимист след квалификацията

„Този добър резултат ми бе необходим, особено в тези сложни условия. Дори преодоляването на Q1 и Q2 бе трудно. Да направя добра обиколка с единствения ми останал софт в Q3 направи квалификацията една от най-сложните, които съм имал в такова променливо време“, коментира Сайнц.

„Мисля, че сме във възможно най-добрата позиция за състезанието утре и можем да се съсредоточим върху това да гоним подиум. Цялата събота бе наистина добра. Чувствах, че карам много добре. Днес не оставих никакъв резерв. Мисля, че второ място бе възможният максимум“, допълни Сайнц.