Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер удължи договора си с Ферари

Льоклер удължи договора си с Ферари

2362
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Спас Генев/spasgp.com

Шарл Льоклер официално удължи договора си с Ферари до 2024 г. Досегашният контракт на пилота от Монако бе до 2022 г. През следващата година негов съотборник ще бъде отново Себастиан Фетел. Германецът обаче има договор с тима от Маранело само до края на 2020 г.

Льоклер дебютира за Скудерията през изминалия сезон, но въпреки това бе по-бързият пилот от Фетел. Той спечели 7 полпозишъна – най-много от всички, и 2 победи.

„Много съм щастлив да остана във Ферари, каза Льоклер. – Изминалият сезон, в който карах за най-знаменития отбор, за мен беше сбъдната мечта. Нямам търпение да се забавлявам в тима чрез една още по-дълбока връзка с него. Изминалата година беше напрегната и вълнуваща.”

Шефът на тима Матия Биното добави: „С всяко изминало състезание тази година желанието ни да удължим нашия договор с Шарл ставаше все по-очевидно.

Решението означава, че той ще бъде с нас в следващите 5 сезона. Шарл е част от нашето семейство от 2016 г. И ние сме повече от горди от резултатите, които постигнахме с нашата академия.”

Според информация на Corriere dello Sport заплатата на Льоклер ще бъде увеличена 3 пъти – от 3 на 9 млн. евро на сезон.