Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: За мен местата след първото нямат значение

Льоклер: За мен местата след първото нямат значение

2360
0
Шарл Льоклер пред Хамилтън
Шарл Льоклер пред Хамилтън: снимка: Спас Генев

Шарл Льоклер заяви, че не иска да завършва 2-и, 3-и или по-назад в колоната. За пилота на Ферари тези позиции зад първото място нямат значение. Според него това е сила, но може да бъде и слабост.

Пилотът от Монако направи много силен дебютен сезон с Ферари. Той спечели 2 победи и 7 полпозишъна и завърши пред съотборника си Себастиан Фетел в крайното класиране при пилотите.

През тази година от него се очаква още повече. Смята се, че ако Льоклер разполага с достатъчно добра кола, то той ще може да се бори за титлата. Според спекулациите до момента обаче данните от симулациите на новата кола на Ферари не са впечатляващи.

„Щом се кача в колата, имам инстинкт на убиец, каза Льоклер. – Не искам да завършвам 2-и, 3-и, 4-и или 5-и. Тези места нямат значение. Това може да е позитивно нещо, но може и да ми навреди в някои други моменти.

Част от грешките, които направих миналата година, бяха и заради това мислене. Защото аз дадох всичко в моменти, в които трябваше да се задоволя с по-малко. Трябва да контролирам това. Не всеки ще ме харесва, но аз съм такъв.“