Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Проблеми с новата кола на Ферари

Проблеми с новата кола на Ферари

4826
0
Себастиан Фетел, Пирели, тест, Абу Даби
Себастиан Фетел; снимка: Спас Генев/spasgp.com

Екипът на Ферари изглежда има проблеми с новата си кола за 2020 г. Това твърди популярният италиански журналист Лео Турини.

Според негова информация подготовката на колата, която ще бъде представена на 11 февруари, не върви по план и новият автомобил не дава очакваните резултати в симулациите.

„Струва ми се, че индикациите от симулатора и въздушния тунел досега не са впечатлили инженерите на Ферари, написа Турини. – Но да не забравяме, че още има време.“

Турини също така твърди, че предстоящият сезон може и да не е последен за Себастиан Фетел във Ферари. Договорът му изтича след края на тази година и според мнозина той няма да бъде подновен. Но Лео не е убеден в това.

„Не съм сигурен, че 2020 г. ще бъде последната година на Фетел в червено, пише италианецът. – Особено след като Верстапен си удължи договора с Ред Бул. Себастиан изобщо не е засегнат от враждебно настроените италиански медии. По простата причина, че той не чете много от тях.“

Турини обаче смята, че Алфа Ромео може да оттегли спонсорството си към екипа на Заубер. От 2018 г. италианският концерн е основен инвеститор в екипа от Хинвил.

„Алфа Ромео да бъде във Формула 1 беше страхотна идея на Маркионе (бившият президент на Ферари). Но за жалост продажбите на моделите Джулия и Стелвио не са впечатляващи“, смята Лео.