Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Знам, че се притеснявате да не хукна към Мерцедес. Истината е,...

Льоклер: Знам, че се притеснявате да не хукна към Мерцедес. Истината е, че няма никакви разговори

5955
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Сезон 2023 във Формула 1 още не е започнал, а започнаха да се появяват анализи относно това чий договор изтича тази година. Една от централните теми е Шарл Льоклер, за когото през миналата година се появи слух, че е цел за Тото Волф. Настоящият контракт на Люис Хамилтън е до края на 2023 г. Този на Ландо Норис е до 2025-та. Ауди ще се присъедини към Формула 1 от 2026 г. Всичко това вече е повод за разсъждения кой къде би могъл да отиде.

„Знам, че се притеснявате да не хукна към Мерцедес. Истината е, че няма никакви разговори по този въпрос. Чувствам се добре във Ферари. Усещам ентусиазма на хората. Аз самият се вълнувам от идеята да печеля с Ферари“, коментира Льоклер

Роденият в Монако пилот сподели, че не е мислил за нов договор със Скудерията.

„Има още много време, две години. Аз ще сторя всичко по силите си, но не заради някакви предстоящи преговори, а за себе си и за отбора. Ще научите, когато започнем да обсъждаме въпроса, но този момент още не е дошъл“, допълни Льоклер.

В Мерцедес Тото Волф каза, че с Хамилтън са провели предварителен разговор, но в момента нито екипът, нито седемкратният световен шампион смятат дискусиите за нов договор за приоритет. Самият пилот многократно е посочвал, че не иска да ходи в друг отбор, тоест ще приключи кариерата си в Мерцедес.

Льоклер пък коментира също така колко добре според него се адаптира новият шеф на Ферари Фредерик Васьор в атмосферата на големия тим.

Ферари е много различно място от това, с което бяхме свикнали“, посочи Льоклер, който дебютира в F1 точно под ръководството на Васьор в Заубер

„Той разбира много добре начина на работа във Ферари. Много ясно посочва какво иска. Изключително добър е в това да създава атмосфера, в която хората да дават най-доброто от себе си. Подобно качество е изключително важно. Сигурен съм, че това ще е добре за Ферари“, каза още Льоклер.