Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лола се отказаха от участие догодина

Лола се отказаха от участие догодина

29
0

Лола оттеглиха заявката си за участие и със сигурност няма да участват в световния шампионат от Формула 1 догодина.

Британската компания така и не бе включена в списъка с участници във Ф1 за 2010-та година, който бе публикуван от ФИА наскоро, но въпреки това името й остана в листата на „резервните“ тимове, които биха могли да бъдат включени в шампионата ако отборите, членове на ФОТА напуснат Ф1 в края на сезона.

Според слуховете Лола са доста разочаровани от факта, че не бяха включени в официалния списък с участници за догодина, въпреки че вече бяха изразходвани сериозни суми в подготовката за шампионата за 2010-та година.

Също така оттеглянето може и да е знак, че британците вярват, че споразумение между ФИА и ФОТА най-вероятно ще бъде постигнато и всички тимове ще запазят местата си в шампионата.

Но пък нещата могат да сочат и към точно обратната посока – т.е. може би Лола изчакват, за да може да инвестират в евентуалната нова серия, която членовете на ФОТА биха могли да създадат ако се стигне до напускане на Ф1 от тяхна страна. Защото иначе ако това се случи и Лола са все още в списъка с „резервите“, то те ще бъдат длъжни да участват в Ф1 догодина.

Засега обаче от компанията отказват какъвто и да било коментар.