Начало Лайфстайл Лола T70 MKII B от филма Льо Ман се продава на търг

Лола T70 MKII B от филма Льо Ман се продава на търг

41
0
Лола T70 MKII B

Лола T70 MKII B от 1969 г., участвала в класическия филм Льо Ман със Стив Маккуин, ще бъде предложена на търг. Автомобилът е сред най-важните експонати на Силвърстоун Окшънс, които са домакини на Race Retro & Classic Car Sale.

Колата се оценява на 570 000 – 650 000 британски паунда и една от трите MKIII B, използвани в лентата. Моделът ще излезе на сцената още веднъж на 23 февруари. Той е пребоядисан в жълто специално за филма, в който се вижда как се върти надолу към завоя Индианаполис.

Това обаче не е краят на „актьорската“ кариера на автомобила. Той участва и във впечатляваща сцена с катастрофа, но маскиран като Гълф-Порше 917. След това колата е изцяло възстановена и в момента е с всички хомологации и разрешения, така че би могла директно да се състезава при спортните автомобили.

Подобен модел рядко се предлага на аукцион – с толкова интересна история, включително роля в един от най-прочутите филми от 70-те години на ХХ век. Затова за нас е огромно удоволствие, че той ще участва в нашия търг. Независимо дали си киноман, дали обичаш коли, които са създадени, за да предизвикват вълнение или просто се възхищаваш на изумителния й стил, трябва да се признае, че това е един много специален състезателен автомобил – коментира управляващият директор на Силвърстоун Окшънс Ник Уейл.

Към колата има сериозно количество резервни части.