Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лопес: Държим да запазим името Лотус

Лопес: Държим да запазим името Лотус

57
0
Жерар Лопес

Собственикът на компанията Гении Кепитъл Жерар Лопес, която откупи тима на Рено F1 и го прекръсти на Лотус Рено след много спорове и съдебно дело с екипа на Тони Фернандес (Тийм Лотус, а сега Катерам), заяви на пистата Херес, че наистина държи да запази името Лотус за екипа си.

Не бихме кръстили тима си Гении F1 или нещо подобно – каза той на среща с медиите в моторхоума на екипа си. – Лотус е историческо име. Възможността за нас да се асоциираме с такава икона е отличен бизнес и не бихме искали да го губим.

Лопес заяви, че би купил компанията Лотус Карс, която е собственост на автомобилния концерн от Малайзия Протон. Възможно е обаче и да продаде тима си на собствениците на Лотус Карс, които в момента са спонсор на тима му. Той не скри, че има различни възможности, около които се спекулира напоследък.

При всички случаи Лопес е изключително доволен от привличането на Кими Райконен в тима му – по думите му то е предизвикало огромен интерес от страна на медиите и спонсорите.

Той е впечатлен от финландеца и се надява, че идването му би могло да донесе повече пари в екипа от руските и бразилски спонсори, които загуби с отказа си да остави Виталий Петров и Бруно Сена в тима.

Лопес коментира и дейността на ФОТА, след като асоциацията бе напусната от големи тимове. Според него организацията би могла да бъде много важна при подписването на нов договор Конкорд с Бърни Екълстоун, както и при евентуалните преговори за новите правила.

Лопес коментира и темата за евентуалното ново проваляне Гран при на Бахрейн, което вълнува падока на Формула 1. Той каза, че има пълно доверие в преценката на ФИА дали спортът да отиде в страната или не заради сложната политическа обстановка.

За нас персонално няма някакво собствено решение. Вярваме, че ФИА и притежателят на търговските права ще изберат възможно най-добрия вариант – коментира той.