Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лопес изненадан от реакцията на Хайдфелд

Лопес изненадан от реакцията на Хайдфелд

27
0
Ник Хайдфелд

Собственикът на Лотус Рено във Формула 1 Жерар Лопес останал изненадан от реакцията на Ник Хайдфелд и заплахата на пилота да съди отбора, ако бъде сменен. Бруно Сена вече изкара уикенда в Белгия и ще кара и в Гран при на Италия другата седмица, макар че не е ясно какво ще се случи след това заради юридически неуредици.

Новината за смяната на пилота в тима дойде броени дни преди старта на Спа-Франкоршамп. Хайдфелд моментално предприе съдебни действия в опит да си върне кокпита, като изслушването на казуса е насрочено за 19 септември (тоест в седмицата между надпреварите на Монца и в Сингапур).

Бях изненадан. Бих казал, че това е емоционална реакция. Представянето му не бе на ниво, така че трябва да изпробваме и други състезатели. Ник винаги е бил прекрасен колега, но му обяснихме, че не ни е дал онова, което очаквахме от него. Винаги сме се отнасяли с него с уважение и ще продължим по същия начин, защото той все още е част от отбора – заяви Лопес пред Тагеблат Люксембург.

Хайдфелд бе в Белгия и очевидно въобще не бе доволен от ситуацията. Слухове за смяната му имаше от доста време, но той бе категоричен, че върши възможно най-добрата работа.