Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лопес: Кими е бърз, фокусиран и няма проблеми с мотивацията

Лопес: Кими е бърз, фокусиран и няма проблеми с мотивацията

41
0
Кими Райконен

Лотус нямат никакво намерение да прекратяват отношенията си с Кими Райконен, бе изяснено по време на уикенда за Гран при на Германия, след като наскоро се появиха слухове, че отношенията между екипа и състезателя са се влошили. Не всичко досега бе гладко за световния шампион от 2007 г., след като реши да остави ралитата и да се върне във Формула 1.

Особено много проблеми създаде системата му за управление и тимът направи седем различни версии в опит да удовлетвори максимално финландеца. Именно това, както и нежеланието на Райконен да кара в тренировка в Монако с една от версиите (разработвана в продължение на три седмици) доведоха до спекулациите.

Собственикът на отбора Жерар Лопес обаче бе категоричен на Хокенхайм, че е доволен и от Кими, и от Ромейн Грожан.

Направили сме силен и бърз автомобил, който работи наистина добре на почти всякакви писти и разполагаме с двама добри пилоти. Всъщност според мен те са едно от най-добрите комбинации. Кими специално бе логичен избор за нас. Търсехме опитен състезател, а той е един от шестимата шампиони, състезаващи се този сезон. Направи добро завръщане. Не е забравил нищо, много е бърз и фокусиран. Няма проблеми с мотивацията. Може да води екипа. Казва каквото мисли, независимо дали е добро или лошо. Директен е и общуваме наистина открито. А като цяло е прекрасен човек, просто е малко затворен. Хората често придобиват погрешна представа за него, но като цяло той пасва чудесно на концепцията ни – заяви люксембургският бизнесмен.

Според Лопес Кими се чувства добре в отбора – нещо, с което е съгласен и сънародникът на пилота Мика Сало. Според бившия състезател Райконен не иска да ходи никъде другаде, тъй като разполага с бърза кола и подкрепата на екипа.