Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лопез: Ф1 ни струва повече, отколкото предполагахме

Лопез: Ф1 ни струва повече, отколкото предполагахме

34
0

Собственикът на основния пакет акции в тима на Рено – Джерард Лопез, призна, че участието във Ф1 се е оказало по-скъпо, отколкото той си е мислел.

Компанията на Лопез Джений Капитал закупи основния пакет акции от френския автопроизводител, след като французите решиха да се оттеглят заради скандала с Гран при на Сингапур 2008.

Но въпреки че този сезон отборът се представя дори по-добре от очакваното, се появиха слухове, че заради финансови проблеми той е помолил Бърни Еклестън за по-ранно изплащане на дяла му от годишните комерсиални приходи.

„От комерсиална гледна точка, нещата вървят добре. Ние се движим точно по план. Но Ф1 струва много повече, отколкото си мислехме.

Знаехме, че нашата кола не е родена със скоростта, която искахме да има и затова трябваше да изразходваме доста ресурси, за да я направим конкурентна. А после идва и аспектът с развитието, който също е по-висок, отколкото очаквахме, което също значи наливане на пари. Но що се отнася до 2011-та, ние все още гледаме напред с голям ентусиазъм“, заяви Лопез пред изданието Autosprint.