Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лопез: Има пилоти, които биха ни платили повече от Петров

Лопез: Има пилоти, които биха ни платили повече от Петров

23
0
Джерард Лопез

Рено ще искат доброто представяне на Виталий Петров от Абу Даби да стане постоянно, за да подпишат с него и за догодина. Това твърди основният собственик на тима – Джерард Лопез.

„Все още не е решено. Колкото и да бяхме доволни от представянето по време на сезона, бяхме малко разочаровани в края му от резултатите. Една от основните критики, които имахме и все още имаме към него е не относно неговата скорост, а относно това, че той не може да събере целия си състезателен уикенд по един много фокусиран и концентриран начин. В Абу Даби той показа, че ако иска, може да го направи.

Няма причина Виталий да не може да бъде Топ 5 или Топ 6 пилот през своята кариера, но ние все още не сме взели финалното решение. Абу Даби ни накара да преосмислим позицията си и ние бихме искали да можем да подпишем с него, но той не бе тук, затова трябва да седнем с него, да го погледнем в очите и да видим дали той ще може да повтаря представянето си от Абу Даби във всяка една тренировка, квалификация и състезание.

Решението вероятно ще бъде взето през първите две седмици на декември. Не е въпрос на пари, защото има много свободни пилоти, готови да платят доста повече пари от това, което предлагат спонсорите на Виталий.  Към него обаче има интерес, защото е руснак, а ние имаме бизнес интереси в Русия. Затова – да, харесва ни идеята да промотираме руски шампион, но нашето решение наистина ще се базира на състезателните резултати“, обясни Лопез пред ESPNF1.