Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лорънс Строл: Има ревниви хора, които говорят глупости. Ланс е невероятно талантлив

Лорънс Строл: Има ревниви хора, които говорят глупости. Ланс е невероятно талантлив

1405
0
Лорънс Строл, Бърни Екълстоун
Лорънс Строл и Бърни Екълстоун; снимка: ATP

Лорънс Строл не обръща внимание на приказките по адрес на сина си Ланс. Талантът на 22-годишния пилот е поставян под въпрос от момента на влизането му в Гран при заради богатството на баща му. Строл старши купи екипа на Форс Индия и това допълнително подсили довода, че синът му си пробива път с пари, а не със скорост. Ланс дебютира във Формула 1 с Уилямс през 2017 г., след като спечели титлите в италианската Формула 4 (2014 г., новозеландската състезателна серия на Тойота (2015 г.) и Формула 3 (2016 г.). Въпреки това гласовете, че има реално основание да е част от F1 са по-малко от твърдящите, че парите на баща му са основната причина.

„Има много ревниви хора на този свят, които биха искали да са на мястото на Ланс. Те вършат и говорят глупави неща. Не им обръщам особено внимание, Ланс също“, заяви Лорънс Строл.

„Според мен Ланс е невероятно талантлив. Не се съмнявам, че вече демонстрира, че има сили да се бори за шампионат. Ако нещата са като в Турция (през 2020 г.), той ще покаже, че може да е на полпозишън в дъжда. Не са много пилотите, които го могат.“

Тимът на Астън Мартин представя автомобила си за 2021 г. и екипа си утре. Ланс Строл има нов съотборник тази година – Себастиан Фетел. Самото завръщане на марката в Гран при предизвиква увеличен интерес от страна на спонсори, сподели шефът на тима Отмар Шафнауер.

„Част от привличането се дължи на Астън Мартин като бранд, част – на амбицията на Лорънс. Комбинация от двете е. Подписването със Себастиан според мен не е изиграло толкова голяма роля за това, но то показва намеренията ни“, обясни Шафнауер.