Начало MotoGP News Лоренсо обяви, че се оттегля от MotoGP

Лоренсо обяви, че се оттегля от MotoGP

1142
0
Хорхе Лоренсо
Хорхе Лоренсо, снимка: Honda

Хорхе Лоренсо обяви официално, че се отказва от MotoGP след края на този сезон. Така предстоящата Гран при на Валенсия идния уикенд ще бъде последното му състезание в световния шампионат по мотоциклетизъм в кралския клас.

32-годишният испанец спечели 3 титли в MotoGP – през 2010 г., 2012 и 2015 г. В последната година обаче Лоренсо претърпя много падания и контузии. Заради тях той така и не успя да влезе отново в оптимална форма.

През тази година Лоренсо, който кара за екипа на Repsol Honda, няма класиране в топ 10. В същото време неговият съотборник Марк Маркес спечели убедително титлата при пилотите.

През миналата година Хорхе спечели 3 победи за заводския екип на Ducati, като за 2019 г. реши да премине в Repsol Honda.

„Винаги съм мислел, че има 4 значими дни в живота на един мотоциклетист, каза Лоренсо днес във Валенсия. – Първият е когато участваш в първото ти състезание. Вторият е когато спечелиш първата победа. Следващия когато вземеш първата си титла.

И накрая 4-ият е, когато се откажеш. Както можете да си представите, тук съм, за да съобщя, че този ден дойде. Състезанието във Валенсия ще е последното ми в MotoGP. След него ще се откажа от професионалните състезания.“