Начало Други Лоренсо ще участва в Суперкупата на Порше

Лоренсо ще участва в Суперкупата на Порше

170
0
Хорхе Лоренсо, Порше
Хорхе Лоренсо, снимка Порше

Хорхе Лоренсо ще участва в Суперкупата на Порше. Испанският състезател ще се включи в едномарковата купа с автомобил 911 GT3, подготвен от отбора на Huber Racing.

Лоренсо е една от съвременните легенди на MotoGP. Испанецът прекара 12 сезона в премиерния клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ, през които записа три световни титли, 47 победи и 114 подиума. Освен Ямаха, испанецът кара за Дукати и Хонда.

Лоренсо се оттегли от MotoGP в края на сезон 2019 след безплодна и изпълнена с контузии година в тима на Репсол Хонда. Следващата година той бе тест пилот на Ямаха. Трикратният световен шампион имаше намерение да участва с уайлдкард преди пандемията от коронавирус да провали плановете му.

Миналата година Лоренсо изцяло се прехвърли към състезания на четири колела. Испанецът караше в италианската Суперкупа на Порше за екипа Q8 Hi Perform Team, който е собственост на бившия пилот от F1 Пиеркарло Гиндзани. 35-годишният състезател завърши на 14-то място в крайното класиране за 2022 г. Лоренсо също така бе гост пилот в международната Суперкупа на Порше на пистата Имола

Сега испанецът ще бъде титулярен пилот в Порше Суперкъп 2023 с отбора на Huber Racing. Все още не се знае кои ще са съотборниците на трикратния световен шампион в MotoGP.

„Щастлив съм да обявя, че ще се състезавам в Порше Суперкъп 2023 с отбора Huber Racing. Това е един наистина конкурентен и професионален отбор“, написа Лоренсо в профилите си в социалните мрежи.

Сезон 2023 в Суперкупата на Порше ще се състои от 8 кръга, които ще се проведат на територията на Европа. Първият старт ще бъде на 21 май на пистата Имола. След това ще има надпревари в Монако, Ред Бул Ринг, Силвърстоун, Хунгароринг, Спа-Франкоршамп, Зандвоорт и Монца. Подобно на предишни години, състезанията от Суперкупата на Порше ще се провеждат като част от програмата за поддържащи категории на F1.