Начало Moto News Лоренцо е най-добрият пилот в МотоGP в момента, смята Роси

Лоренцо е най-добрият пилот в МотоGP в момента, смята Роси

55
0
Валентино Роси,Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо е най-добрият пилот в МотоGP в момента, въпреки че Марк Маркес спечели титлата в шампионата, смята Валентино Роси.

Италианецът, който е съотборник на Лоренцо в Ямаха, смята, че въпреки победата на 20-годишния пилот на Хонда, Хорхе заслужава огромно признание.

Атмосферата в екипа тази година бе наистина много добра, както и отношенията ми с Хорхе. Той е един от най-добрите… за мен в момента е най-добрият (в спорта ни). Този сезон направи нещо страхотно, макар че в крайна сметка не спечели шампионата. Наистина съм щастлив да съм в един отбор с него. Битката ни винаги е невероятно и е чудесно, че вдигаме нивото по този начин. Бих казал, че сезонът ни бе наистина добър, направихме много силни надпревари, като имахме някои прекрасни, но и трудни моменти – коментира Роси.

Той допълни, че 2013-та бе трудна година, тъй като се бе надявал да е по-конкурентоспособен. Той все пак взе победа след двата си трудни сезона с Дукати и редовно се бореше в челото, макар да му бе трудно да поддържа темпото на водещото трио Маркес-Лоренцо-Дани Педроса.

Сега първо ще си починем, ще презаредим батериите и ще се подготвим за догодина. Целта е да се справим по-добре (отколкото през изминалия сезон): да сме по-често на подиума, да се опитаме да спечелим няколко надпревари и да видим къде ще стигнем до края на състезателната година – допълни Валентино.

Той коментира и слуховете за евентуално негово оттегляне от спорта, като заяви, че се е изразил много ясно, но думите са били предадени така, че да породят слухове:

Имам още една година от договора си и с цялото си сърце искам да продължа и след това с нов, двегодишен контракт. Трябва обаче да съм конкурентоспособен (за да се случи това), така че ще решим догодина. Ще видим какво ще стане и какво ще ни донесе бъдещето, но целта е да подобрим мотора и да го направим такъв, че да ми пасва по-добре