Начало Moto News Лоренцо не е доволен от някои от маневрите на Роси вчера

Лоренцо не е доволен от някои от маневрите на Роси вчера

30
0
MotoGP,лоренцо,роси

Хорхе Лоренцо изрази недоволството си от някои от маневрите на съотборника му Валентино Роси, по време на битката между двамата в състезанието на пистата Мотеги вчера.

Наистина зрелищната борба завърши с победа на Роси, който финишира трети и остави Лоренцо зад себе си, след като го изпревари само няколко завоя преди финала. Испанецът обаче вече докосва титлата, след като основният му конкурент за нея – Дани Педроса, се контузи и не взе участие в състезанието в Япония.

„Битката между мен и Валентино бе наистина голяма – и двамата сме бойци с убийствен инстинкт.

Но трябва да кажа, че не мисля, че в някои моменти борбата бе напълно честна. И двамата карахме на лимита, но някои от неговите маневри може би бяха малко прекалени. Той ме докосна на няколко пъти и също така ме избутваше навън, а аз не мисля, че това е правилно.

Ние сме съотборници, а аз се боря за пилотската титла, но ние също така се борим и за титлите при тимовете и конструкторите и трябва да не забравяме това. Естествено аз съм разочарован, че пропуснахме подиума, защото  исках да спечеля позиция на стълбичката в домашното за Ямаха състезание, но това са моторните спортове“, заяви Лоренцо, който ще има възможността да спечели първата си титла в кралския клас още на следващото състезание в Малайзия този уикенд.