Начало Moto News Лоренцо очаква Роси да се върне на върха с Ямаха

Лоренцо очаква Роси да се върне на върха с Ямаха

66
0
Валентино Роси,Хорхе Лоренцо

Трудностите на Дукати през последните два сезона в МотоGP са замаскирали истинската скорост на Валентино Роси, смята Хорхе Лоренцо. Испанецът, който спечели втора титла в кариерата си през 2012 г., ще е отново съотборник с италианската легенда догодина, след като Роси се върна в Ямаха.

През последния си сезон с Ямаха Валентино записа две победи и 10 подиума, финиширайки трети в шампионата. За две години с Дукати не взе успех в състезание (което не му се бе случвало в МотоGP досега) и се качи на почетната стълбичка едва три пъти.

Според Лоренцо сложният мотор на Дукати е основна причина за проблемите на Роси. Според него италианецът отново ще участва в битките в челото на колоната, след като отново ще се състезава с Ямаха.

Вярно е, че машината на Дукати изглежда прекалено комплицирана. Само Кейси Стонър спечели шампионат и надпревари с нея, определено не е лесна. Вале е силен състезател, наистина завършен пилот, но не можа да победи с този мотор. Може би с Ямаха ще се върне на топниво – обясни Лоренцо.

Той каза също така, че връщането на Роси е добро и за отбора, и за марката, тъй като това ще ги направи по-силни през 2013 г.

Роси е с много висока мотивация да продължи да се бори за успехи, така че наистина нямам търпение да видя представянето му в Ямаха – добави испанецът.