Начало Moto News Лоренцо преподписа с Ямаха до 2014 г.

Лоренцо преподписа с Ямаха до 2014 г.

38
0
Хорхе Лоренцо,Ямаха

Спекулациите около бъдещето на Хорхе Лоренцо отпаднаха, след като испанският пилот на Ямаха продължи договора си с отбора за още две години. Лоренцо води убедително в класирането при пилотите през тази година след три победи и две втори места в петте проведени състезания. Така той ще продължи да кара за японците до края на 2014 г.

От влизането си в MotoGP през 2008 г. Лоренцо кара за заводския тим на Ямаха. В същата година той завърши на четвърто място в класирането при пилотите и бе избран за новобранец на годината. През следващата година той стана вицешампион, а през 2010 вече се изкачи на най-високото стъпало. През миналия сезон пък завърши втори зад Кейси Стоунър.

„Много съм щастлив, че ще мога да карам за Ямаха за още две години.“, заяви Лоренцо. „Те полагат сериозни усилия, за да ме задържат в отбора, за което искам да благодаря на всички в екипа. Аз съм тук от 2008 г. и тимът е като мое семейство. Обичам съвместната работа тук. Оставането в отбора винаги е била първата възможност, разглеждана от мен и се радвам, че разговорите приключиха по този позитивен начин.

Сега мога да се концентрирам върху шампионата и да покажа, че заслужавам доверието, което ми бе гласувано. Надявам се заедно да спечелим още много титли. Мечтата ми е да завърша кариерата си в Ямаха. Сега съм с крачка по-близо до нея.“