Начало Moto News Лоренцо се чувства по-конкурентоспособен в Австралия, отколкото на Арагон и Сепанг

Лоренцо се чувства по-конкурентоспособен в Австралия, отколкото на Арагон и Сепанг

49
0
Марк Маркес

Хорхе Лоренцо се чувства по-конкурентоспособен на пистата Филип Айланд в Австралия в сравнение с Арагон и Сепанг, където се проведоха предходните кръгове от световния шампионат на МотоGP.

Пилотът на Ямаха бе най-бърз и в двете петъчни тренировки – в първата изпревари с 0,088 сек Марк Маркес, а във втората се приближи до рекорда на трасето с постижението си от 1:28.961 мин, като авансът му спрямо втория – Алваро Баутиста – бе 0,477 сек.

Истината е, че се чувствам по-конкурентоспособен, отколкото на Арагон или Сепанг. Щях да съм може би със секунда по-бавен, ако я нямаше новата настилка. Сцеплението е малко по-добро, но основната разлика е, че има 95% подобрение по отношение на неравностите. Сега е значително по-добре за каране, истинско удоволствие. Утре ще се постараем да подобрим предната част заради вятъра. Ще опитаме да направим мотора по-стабилен – коментира Хорхе.

Той заяви по-рано тази седмица, че шансовете му за титлата са доста малки и битката му вече ще е повече с Дани Педроса за втората позиция в генералното класиране. Днес обаче лидерът в шампионата Маркес катастрофира. 20-годишният пилот на Хонда обясни, че задницата на мотора му се изпързаляла агресивно и смяташе, че може би е подал повече газ. С резервния си мотор той даде шесто време във втората сесия и бе единственият пилот сред първите 17 (от общо 23), който не подобри времето си в тази тренировка.

Втората машина не ми хареса, но нямахме достатъчно време, за да променим настройките. Като цяло обаче съм доста доволен от деня, особено от сутринта. За утре знаем по кой път да тръгнем – заяви Марк.

Педроса също имаше грижи – той бе принуден да спре на трасето, забелязвайки проблем в мотора си. Заради това загуби малко време, но не бе притеснен и също каза, че е доволен от свършената за деня работа.