Начало Moto News Лоренцо се надява на чудо, за да спре Стоунър

Лоренцо се надява на чудо, за да спре Стоунър

30
0
Хорхе Лоренцо,Ямаха

Въпреки че спечели световната титла през миналата година, за Хорхе Лоренцо още през зимата бе ясно, че трудно ще се пребори с пилотите на Хонда със своята Ямаха през този сезон. Още на първия тест на Сепанг през зимата се видя, че Хонда са свършили прекрасна работа. Кейси Стоунър нямаше почти никакви проблеми при пренастройването си от Дукати към новото за него RC212V и още от началото на подготовката бе много бърз. Това се видя и след началото на сезона. Стоунър постигна осем победи, докато за Лоренцо останаха едва три. Така австралиецът води с 44 точки пред съперника си при оставащи четири кръга до края на шампионата.

Хонда се представи изключително силно в последната третина от сезона. Това определено не бе изненада за специалистите, който отчетоха още след началото на сезона, че за разлика от Ямаха в Хонда са подходили доста агресивно в развитието на моторите си.

„Мисля, че Хонда бяха изключително бързи още от последната част на миналия сезон“, заяви шампионът Лоренцо. „През тази година нещата са още по-сериозни. Направиха голяма крачка в края на миналия сезон и голяма крачка през този. Ние пък спечелихме три титли в последните три години и бе нормално да сме по-консервативни в развитието. Не поехме особени рискове за разлика от тях и сега ще е нужно чудо, за да успея да спра Кейси и да защитя титлата си.“