Начало Moto News Лоренцо уверен в състезателното си темпо, Маркес ще се опита да стартира...

Лоренцо уверен в състезателното си темпо, Маркес ще се опита да стартира добре

39
0
Марк Маркес

Хорхе Лоренцо остана втори в квалификацията на пистата Арагон днес, но е убеден, че състезателното му темпо е силно и ще преследва победа в утрешната надпревара. Пилотът, който гони трети пореден успех след тези на Силвърстоун и Мизано, бе само с 1 стотна от секундата по-бавен от Марк Маркес, но това не го обезкуражи.

Знам, че направих наистина добра обиколка. Надявах се да е полпозишън, но знаех, че останалите ще са много близо. Дадох най-доброто от себе си, но сбърках в първия завой и там загубих 1-2 десети, които ми костваха първата позиция. Да направиш бърз тур еднократно обаче е различно от това постоянно да поддържаш скорост в рамките на цяло състезание. В последната тренировка преди квалификацията намерихме известно подобрение в темпото си – обясни Лоренцо.

Според него разликата между Хонда и Ямаха е по-малка на Арагон вследствие развитието на моторите.

Хорхе и съекипникът му Валентино Роси използваха мека предна гума, докато Маркес и Дани Педроса бяха с твърда. Италианецът бе доволен от четвъртата си позиция, като и той отбеляза подобрение в скоростта на Ямаха, както и при спиранията си.

Отбелязахме прогрес и със задното прилепяне в дълга дистанция. Наистина съм щастлив, защото квалификацията бе страхотна за мен. Да видим какви ще са условията утре – днешните определено ни помогнаха. Когато градусите са малко по-ниски, вървим по-силно – добави Валентино.

Маркес коментира от своя страна, че битката бе невероятно близка, но той извлече максимума от гумите си и според него това бе ключът към спечелване на полпозишъна:

Малки неща решиха ситуацията този следобед. Доволен съм, тъй като успяхме да постигнем целта си да сме на първа редица. Първата позиция е бонус. Утре ще е важно да направя добър старт и да запазя спокойствие в първите обиколки. Нямам стратегия за надпреварата. Знам, че утре Хорхе ще натисне здраво в началните турове – както винаги, но да видим какво ще се случи. Ако се чувствам добре, ще се постарая да го следвам. В противен случай ще изчакам и ще се опитам да постигна добро класиране.