Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лош уикенд за Уилямс, отново загуби 4-ото място при отборите

Лош уикенд за Уилямс, отново загуби 4-ото място при отборите

31
0

Лош уикенд имаше екипът на Уилямс в уикенда за Гран при на Сингапур. Пилотите Валтери Ботас и Фелипе Маса не взеха точки, като финландецът отпадна в 35-ата обиколка. Той се удари с Дженсън Бътън в началото и спука гума, което наложи питстоп във втората обиколка. Заради инцидента обаче той имаше и други механични повреди по колата и се прибра в гаража.

Маса пък стартира 11-и и излезе 9-и в първата обиколка. В хода на състезанието и спиранията в бокса обаче той загуби позиции и финишира едва 12-и, на 1 обиколка зад победителя. Така тимът загуби отново 4-ото място при отборите, като бе изпреварен с точка от Форс Индия.

„Определено това беше тежко състезание, каза Маса. – Не съм доволен от всичко, което се случи. Състезанието вървеше добре в началото, но със стратегията и трафика нещата се промениха. Сега трябва да се концентрираме върху следващите състезания и да се опитаме да спечелим повече точки, защото положението не беше добре.”

Ботас от своя страна коментира: „Днес беше наистина зле. Всичко се разви зле преди първия завой. Някой удари задницата ми  и спуках гума. Влязох в бокса и се върнах на пистата, но имаше повреди по колата И темпото ми беше много лошо. Колата се пързаляше много и нямахме скорост. След това имахме механичен проблем и трябваше да отпадна.”

Шефът по представянето на Уилямс Роб Смедли добави, че с оглед на спецификите на трасето, щетите за отбора са били ограничени, тъй като екипът от Гроув загуби само 4 точки спрямо Форс Индия. „Отборите около нас не взеха много точки и можем да кажем, че имахме късмет“, каза Смедли.